Newsflash
Știri

Solicitările pentru FIV sunt tot mai numeroase

de Dorina Novac - ian. 18 2020
Solicitările pentru FIV sunt tot mai numeroase

Turkes Ablachim, directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a acceptat, vineri, invitația Societății de obstetrică și ginecologie din România de a participa la dezbaterea cu tema „Împreună pentru o experineță mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistată”.

În cadrul evenimentului, dr. Turkes Ablachim a declarat că solicitările privind fertilizarea in vitro sunt tot mai numeroase, dar și rata de succes pare să fie în creştere. 

embrion fiv

De asemenea, Directorul medical ASSMB a vorbit despre proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” care a debutat în 2018 și în cadrul căruia s-au născut 241 de copii, iar 148 de sarcini sunt în evoluţie dintr-un total de 996 de cupluri.

„În elaborarea proiectului am încercat să permitem accesul cât mai larg al acestor cupluri şi nu am ţinut cont de tipul de servicii medicale incluse în procedurile din fertilizarea in vitro, de apartenenţa lor la reţeaua de stat sau la cea privată de sănătate. Astfel încât am reuşit, în mai puţin de 6 luni, să ocupăm cele 1.000 de locuri şi, în urma solicitărilor deosebit de emoţionante ale asociaţiilor de pacienţi care au atârnat greu în decizia primăriei de a continua acest proiect, s-a născut proiectul tip 2 care acordă şansa de a realiza procedurile FIV pentru 2.000 de cupluri în perioada 2019 – 2020”, a declarat Turkes Ablachim.


Notă autor:

Sursă imagine: https://pixabay.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe