Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Solicitările pentru FIV sunt tot mai numeroase

Viața Medicală
Dorina Novac sâmbătă, 18 ianuarie 2020, ora 11:03

Turkes Ablachim, directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a acceptat, vineri, invitația Societății de obstetrică și ginecologie din România de a participa la dezbaterea cu tema „Împreună pentru o experineță mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistată”.

În cadrul evenimentului, dr. Turkes Ablachim a declarat că solicitările privind fertilizarea in vitro sunt tot mai numeroase, dar și rata de succes pare să fie în creştere. 

embrion fiv

De asemenea, Directorul medical ASSMB a vorbit despre proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” care a debutat în 2018 și în cadrul căruia s-au născut 241 de copii, iar 148 de sarcini sunt în evoluţie dintr-un total de 996 de cupluri.

„În elaborarea proiectului am încercat să permitem accesul cât mai larg al acestor cupluri şi nu am ţinut cont de tipul de servicii medicale incluse în procedurile din fertilizarea in vitro, de apartenenţa lor la reţeaua de stat sau la cea privată de sănătate. Astfel încât am reuşit, în mai puţin de 6 luni, să ocupăm cele 1.000 de locuri şi, în urma solicitărilor deosebit de emoţionante ale asociaţiilor de pacienţi care au atârnat greu în decizia primăriei de a continua acest proiect, s-a născut proiectul tip 2 care acordă şansa de a realiza procedurile FIV pentru 2.000 de cupluri în perioada 2019 – 2020”, a declarat Turkes Ablachim.

Sursă imagine: https://pixabay.com/

Etichete: cupluri infertile fertilizare in vitro FIV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC