Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SNMF, scrisoare către medicii de familie în contextul COVID-19: „Rolul nostru va creşte exponențial”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 martie 2020, ora 12:28

Societatea Naţională de Medicina Familiei / Medicină Generală (SNMF) își arată îngrijorarea cu privire la avalanșa de probleme cu care se confruntă medicii de familie în contextul pandemiei cu COVID-19.

Biroul Executiv al SNMF adresează o scrisoare deschisă tuturor medicilor de familie din România. Această scrisoare conține mesaje de avertizare, semnale de alarmă și chemare la solidaritate și responsabilitate.

scrisoare deschisa medicii de familie

În documentul dat astăzi publicității, SNMF semnalează autorităților riscul ca medicii de familie să devină „victime sau potențiale surse de infecție”.

„Suntem în pragul preluării multor responsabilități pe măsură ce transmiterea infecției cu SARS-CoV-2 va deveni una comunitară. Rolul nostru, al medicilor de familie, va creşte exponențial. Această perspectivă ne găsește nepregătiți din punct de vedere tehnic deoarece nu avem resursele de autoprotecție şi dezinfecție pe care așteptăm să le primim gratuit. Deși ne-am arătat disponibilitatea de a achiziționa materiale de protecție (chiar la prețuri mult mai mari decât cele anterioare pandemiei), în acest moment nu avem de unde să achiziționăm astfel de materiale”, se arată în scrisoarea adresată medicilor de familie.

Textul complet al scrisorii SNMF mai jos:

scrisoare1

 

scrisoare2

Sursa foto: pixabay.com, SNMF

Etichete: Romania coronavirus snmf medici familie caz confirmat coronavirus infectie cu noul coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.