Newsflash
Știri

SMURD a primit trei noi elicoptere de tipul H135

de Dorina Novac - mar. 8 2021
SMURD a primit trei noi elicoptere de tipul H135

SMURD a primit trei noi elicoptere de salvare H135, achiziţionate din fonduri europene prin proiectul „Viziune 2020”.

Fabricate de Airbus, aparatele de zbor H135 sunt echipate cu sisteme ce permit și realizarea misiunilor de salvare montană.

elicopter SMURD

Joi, 4 martie, la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. s-a desfășurat activitatea de recepție a primelor trei dintre cele șase elicoptere H135, cu următoarele trei livrări programate până la mijlocul anului 2021.

elicoptere SMURD 1

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), la sfârșitul lunii iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani, care prevede cumpărarea a până la 10 elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate operațiunilor medicale aeriene și misiunilor de căutare și salvare (SAR) în țară.

elicopter 1

Până la acest moment, ulterior semnării a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la șase elicoptere de tip H135, care urmează să fie folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

„În cadrul acestui proiect, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. are alocat un buget de 213.251.008,32 euro, dintre care 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% din bugetul de stat. Obiectivele acestui proiect sunt reprezentate de achiziționarea celor 6 elicoptere H135 și a 6 elicoptere medii/grele variante naval, respectiv uscat”, informează DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe