Newsflash
Știri

SJU Suceava, partener al Institutului „Marius Nasta” într-un proiect dedicat tuberculozei

de Florentina Ionescu - dec. 14 2021
SJU Suceava, partener al Institutului „Marius Nasta” într-un proiect dedicat tuberculozei

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este partener într-un proiect național de control al tuberculozei, derulat de specialiștii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Laboratorul BK-Biologie Moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava a fost selectat ca partener în proiectul național de control control al tuberculozei derulat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, scrie AGERPRES

plamani

Astfel, Laboratorul BK - Biologie Moleculară a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județ.

În baza analizei realizată la nivelul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”', prin consultarea Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al SJU Suceava este selectat pentru a fi partener în proiect, fiind unul dintre cele opt laboratoare selectate la nivel național.

Vor fi testate 15.000 de persoane

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti implementează în perioada aprilie 2020 - decembrie 2023 proiectul „Consolidarea controlului tuberculozei în Romania prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020”.

În cadrul proiectului, 15.000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziție de acest institut.

„Includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în proiect este benefică pentru populaţia judeţului, mai ales în condiţiile creşterii numărului de cazuri nou diagnosticate de tuberculoză. Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizata de către coordonatorul judeţean al PNPSCT, dr. Mirela Grămadă şi dr. Roxana Filip, medic primar laborator clinic, formator naţional numit de Ministerul Sănătăţii pentru tuberculoză”, se arată într-un comunicat al SJU Suceava, citat de AGERPRES.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe