Newsflash
Știri

SJU Miercurea Ciuc: premiu pentru folosirea trombolizei în tratamentul AVC

de L. Budin - iul. 27 2021
SJU Miercurea Ciuc: premiu pentru folosirea trombolizei în tratamentul AVC

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit categoria Gold de la organizaţia europeană Stroke, în cadrul premiilor ESO Angels Awards, pentru folosirea trombolizei în tratamentul accidentului vascular celebral.

În 2020, în unitatea medicală din Miercurea Ciuc s-au efectuat 82 trombolize, iar în acest an au avut loc 45 de astfel de intervenții până acum, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

premiu_Mciuc

Îngrijirea pacienților cu AVC presupune muncă de echipă: angajații de pe ambulanțe, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe, de la Radiologie și Neurologie, precum și specialiștii acestor secții trebuie să conlucreze prompt, pentru ca pacienții să primească în timp util tratamentul necesar, se mai arată.

Acest premiu este o recunoaştere internaţională a practicii terapeutice în cazul accidentului vascular cerebral”, spun reprezentanții spitalului. 

Pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, alte 12 spitale din ţară care aplică tromboliza au primit distincţii de la ESO Angels. 

Tratamentul poate salva viața pacienților cu AVC și le poate îmbunătății calitatea vieții.

Timpul este factor foarte important: cei care pot beneficia de acest tratament trebuie să ajungă la spital în 4,5 ore de la apariția primelor simptome. De aceea trebuie chemată salvarea imediat la apariția simptomelor specifice: asimetria feței, slăbiciunea unui braț, dificultăți de vorbire”, mai arată reprezentanții spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe