Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SJU Miercurea Ciuc: premiu pentru folosirea trombolizei în tratamentul AVC

Viața Medicală
L. Budin marţi, 27 iulie 2021, ora 14:59

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit categoria Gold de la organizaţia europeană Stroke, în cadrul premiilor ESO Angels Awards, pentru folosirea trombolizei în tratamentul accidentului vascular celebral.

În 2020, în unitatea medicală din Miercurea Ciuc s-au efectuat 82 trombolize, iar în acest an au avut loc 45 de astfel de intervenții până acum, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

premiu_Mciuc

Îngrijirea pacienților cu AVC presupune muncă de echipă: angajații de pe ambulanțe, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe, de la Radiologie și Neurologie, precum și specialiștii acestor secții trebuie să conlucreze prompt, pentru ca pacienții să primească în timp util tratamentul necesar, se mai arată.

Acest premiu este o recunoaştere internaţională a practicii terapeutice în cazul accidentului vascular cerebral”, spun reprezentanții spitalului. 

Pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, alte 12 spitale din ţară care aplică tromboliza au primit distincţii de la ESO Angels. 

Tratamentul poate salva viața pacienților cu AVC și le poate îmbunătății calitatea vieții.

Timpul este factor foarte important: cei care pot beneficia de acest tratament trebuie să ajungă la spital în 4,5 ore de la apariția primelor simptome. De aceea trebuie chemată salvarea imediat la apariția simptomelor specifice: asimetria feței, slăbiciunea unui braț, dificultăți de vorbire”, mai arată reprezentanții spitalului.

Etichete: sju miercurea ciuc premiu international tromboliza tratament avc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.