Newsflash
Știri

SJU Miercurea Ciuc: fostul șef de la Oftalmologie a fost numit din nou în funcţie

de L. Budin - mar. 7 2022
SJU Miercurea Ciuc: fostul șef de la Oftalmologie a fost numit din nou în funcţie

Dr. Bodó Pál fusese revocat din funcție în februarie, după ce mai mulți pacienţi operaţi de cataractă senilă au dezvoltat o inflamaţie a globului ocular, în urma infectării cu bacteria P. aeruginosa.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc l-a numit din nou în funcția de medic șef al Secției de Oftalmologie pe dr. Bodó Pál, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. 

chirurgie-oftalmologica

De comun acord, în scopul reînceperii în cel mai scurt timp posibil a activității din blocul operator Oftalmologie și până la finalizarea concursului pentru postul de medic șef secție, care se organizează pe baza OMS 1406/2006, conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc l-a numit din data de 01.03.2022 pe dr. Bodó Pál în funcția de medic șef”, se arată pe pagina de Facebook a unității sanitare.

Decizia s-a luat pentru a se asigura continuitatea activității Secției Oftalmologie, „pentru a reporni în cel mai scurt timp posibil și în condiții de maximă siguranță activitatea operatorie în blocul operator Oftalmologie și pentru recâștigarea încrederii pacienților”, se subliniază în postare.

Revocarea din funcția de medic șef de secție a fost consemnată și de către Consiliul Etic al spitalului, care a decis că situația de la Oftalmologie nu e de competența sa. În speța analizată s-a produs o eroare administrativă și disciplinară, pentru care au fost luate deja măsuri de către Comitetul Director al spitalului.

Spitalul contează în continuare pe experiența profesională a domnului dr. Bodó Pál, iar conducerea spitalului își exprimă încrederea că în viitor domnul doctor va îndeplini sarcinile de medic șef secție fără deficiențe”, se arată în postare. 

Angajații Secției Oftalmologie și personalul de specialitate a spitalului țin în continuare legătura cu pacienții afectați de infecție.

Ei revin periodic în control și pentru tratament, iar instituția le încurajează să se adreseze lor cu orice întrebare legată de starea lor”, se mai arată pe pagina de Facebook a SJU Miercurea Ciuc. 

Reprezentanții spitalului precizează că este în curs reamenajarea blocului operator Oftalmologie și a Secției Oftalmologie, pentru a rezolva deficiențele semnalate de Direcția de Sănătate Publică Harghita. Se va moderniza și spațiul pentru sterilizare, în care vor fi realizate noi circuite funcționale. Data estimată pentru terminarea lucrărilor este de 25 martie.    

Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS) a informat spitalul, că prin Ordinul nr 45/22.02.2022, a suspendat temporar acreditarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, ca urmare a infecțiilor din secția în cauză, se spune în postare. Măsura va fi în vigoare până când spitalul va îndeplini măsurile dispuse de către Direcția de Sănătate Publică Harghita, ca urmare a controalelor desfășurate.

În așteptarea reluării activității, pacienții pot cere consultații la cabinetul de specialitate al spitalului, care funcționează de luni până vineri, între orele 7.00 -14.00. Programări se pot obține pe pagina web a spitalului.

SJU Sfântu Gheorghe: se reiau vizitele pe secțiile non-COVID

FNPMF solicită accesul fără piedici al pacienților cu boli cronice la tratament

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe