Newsflash
Știri

SJU din Miercurea Ciuc, dotat cu laborator propriu de analize

de Dorina Novac - feb. 19 2020
SJU din Miercurea Ciuc, dotat cu laborator propriu de analize

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc a fost dotat cu un laborator propriu de analize medicale. Acesta dispune, în prezent, de echipamente de ultimă generație, fiind aleasă soluția închirierii acestora.

Conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că dispun de propriul laborator de analize medicale.

Membrii Consiliului Administrativ a spitalului, doamna director Zonda Erika, dr. Tar Gyöngyi, profesorul Lányi Szabolcs, directorul medical și directorul financiar au planificat acest proces și au muncit pentru acest laborator persistent, timp de doi ani. Reușita se datorează totodată și colegilor de la biroul de achiziții publice și medicilor, asistenților care s-au alăturat procesului de înființare” a spus managerul spitalului dr. Konrád Judit.

De asemenea, directorul medical al spitalului, dr. Melles Orsolya a prezentat procesul de organizare a laboratorului. Aceasta a amintit că laboratorul instituției a fost externalizat în anul 2000, iar reînființarea nu a fost deloc ușoară.

Pentru asigurarea aparaturii necesare spitalul a încheiat contracte de închiriere, iar pentru reactivele necesare s-au derulat proceduri de achiziții publice. Avantajul contractelor de închiriere este că din patru în patru ani echipamentul va fi schimbat, așadar laboratorul poate lucra cu echipament modern în continuu” a declarat dr. Melles Orsolya.

Potrivit sursei citate, până acum au fost angajați 2 medici, 2 biologi și 6 asistenți și este în curs de desfășurare concursul pentru încă 5 asistenți.

Prezentă la eveniment, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, a vorbit despre importanța laboratorului de analize medicale propriu.

„Pentru un spital modern, de categorie superioară, cu toate disciplinele medicale pentru deservirea populației este indispensabil un laborator propriu. Nu este rolul meu de a decide dacă externalizarea laboratorului spitalului acum 20 de ani a fost a pierdere sau un câștig, acum însă simt că spitalul va avea de câștigat prin reînființarea laboratorul”, a precizat dr. Tar Gyongyi.

Pentru amenajarea corespunzătoare a spațiilor laboratorului spitalul a investit peste 60.000 de lei. De asemenea, la această sumă se adaugă o donație de 214.000 lei, făcută de MOL România, prin Fundaţia pentru Parteneriat, pentru achiziţionarea de aparatură auxiliară şi contribuţia Sindicatului Sanitas.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe