Newsflash
Știri

SJU Bistrița: trei secţii externe au fost reabilitate și inaugurate

de L. Budin - feb. 14 2022
SJU Bistrița: trei secţii externe au fost reabilitate și inaugurate

Secţiile externe ale SJU Bistriţa - de boli infecţioase, dermatovenerologie şi pneumoftiziologie - , reabilitate termic, modernizate şi recompartimentate, au fost inaugurate în acest weekend.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 februarie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, informează Agerpres.

b2
Sursă foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 

Proiectul a costat 3,2 milioane de euro, din care un milion de euro a fost asigurat din fonduri europene, pentru partea de reabilitare energetică, iar restul lucrărilor au fost suportate din fondurile Consiliului Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a explicat că, odată cu venirea pandemiei, proiectul care viza cele trei secţii externe a necesitat modificări, pentru a fi adaptat noilor realităţi, care impuneau crearea de culoare epidemiologice şi posibilitatea de izolare a pacienţilor.

Cele trei secţii au, în total, 105 paturi, dintre care 55 la boli infecţioase, iar 10 dintre acestea pot fi transformate în paturi ATI.

Saloanele sunt dotate cu aparatură pentru monitorizarea fiecărui pacient, cu sistem de alarmare a asistentului medical şi cu grup sanitar propriu, iar corpurile de clădire, care au o vechime de peste 130 de ani, au fost consolidate şi reabilitate.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a precizat că pacienţii cu COVID-19 vor fi trataţi, în perioada următoare, în aceste secţii reabilitate, pentru a degreva activitatea medicală din clădirea principală, cu excepţia cazurilor grave care necesită intubare, a celor care necesită intervenţii chirurgicale şi a femeilor care trebuie să nască.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe