Newsflash
Știri

SJU Baia Mare: aparatură modernă la Terapie intensivă neonatală

de L. Budin - sept. 2 2022
SJU Baia Mare: aparatură modernă la Terapie intensivă neonatală

Compartimentul de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare va fi dotat cu aparatură medicală de înaltă performanţă.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, care au votat o serie de proiecte vizând dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județ, se arată într-un comunicat

ati-neonatal-bebe

Prin acest proiect vor fi achiziționate echipamente medicale de ultimă generație, aparatură necesară în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru nou-născuți a Spitalului Județean. Secția de Neonatologie a Spitalului Județean funcționează cu un număr de 45 de paturi, dintre care 10 sunt pe Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală. Proiectul este în valoare de 7.113.348,76 lei, TVA inclus, și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR”, se spune în comunicat. 

Un alt proiect important este înființarea liniei de gardă pentru Compartimentul chirurgie cardiovasculară la nivelul SJU „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, prin care va fi asigurată continuitatea serviciilor medicale de calitate.

 Necesitatea suplimentării liniei de gardă în specialitatea chirurgie cardiovasculară vine ca urmare a creșterii numărului de pacienți și a cazurilor de maximă complexitate din cadrul specialității”, se precizează în document.

Se lucrează și la extinderea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Finalizarea acestora este estimată pentru luna decembrie 2023, finanțarea fiind asigurată din fondurile proprii ale CJ Maramureș.

Din luna august , la Spitalul Județean din Baia Mare au început și lucrările pentru extinderea infrastructurii electrice, de fluide medicale și de instalare a unui sistem de detectare a concentrației de oxigen, se mai adaugă în document.

Compartimentul Neurologie și Psihiatrie Infantilă de la SCJU Arad, igienizat și reparat

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe