Newsflash
Știri

Situația pacienților spitalizați cu SARS-CoV-2

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 21 2020
Situația pacienților spitalizați cu SARS-CoV-2

Numărul total de pacienți diagnosticați cu infecție cu SARS-CoV-2 și internați în unitățile aflate în administrația Primăriei Capitalei, de la debutul pandemiei și până astăzi, 21 iunie, a ajuns la 2.302, se arată într-un comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” se află în acest moment internați 294 de pacienți, dintre care trei se află la terapie intensivă. La Spitalul Clinic Colentina există un număr de 77 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cifră care se menține constantă comparativ cu zilele anterioare. Dintre cei 77 de pacienți, șapte se află la terapie intensivă, iar 21 de pacienți sunt asimptomatici și așteaptă negativarea testelor fără a necesita tratament specific. 

hospital-840135

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, de la sfârșitul lunii martie și până acum au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19. Unitatea sanitară a preluat toate cazurile de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 care necesitau dializă.

Conform Institului Național de Sănătate Publică de la debutul pandemiei și până în prezent, în București a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de cazuri de pacienți infectatți cu SARS-CoV-2.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe