Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Situația pacienților cu SARS-CoV-2 în spitalele ASSMB, la 22 iunie

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 iunie 2020, ora 12:22

ASSMB a transmis ieri mai multe informații actualizate în ceea ce privește situația internărilor pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ( ASSMB) a prezentat ieri informațiile actualizate privind situația internărilor în cele trei unități sanitare pe care le are în administrare:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”,
  • Spitalul Clinic Colentina
  • și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

Aceste spitale se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Luni, 22 iunie, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 420 de paturi, erau internate 296 persoane, dintre care patru se aflau la Terapie Intensivă (ATI), se arată într-un comunicat al ASSMB remis redacției.

situatie spitale ASSMB 22 iunie 2020

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.289 persoane, din București și din țară, dintre care 1.727 confirmate cu COVID-19.

Dintre cei 1.445 de bolnavi externați până la 22 iunie din Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, 743 sunt din București, restul de 702 fiind pacienți cu domiciliul în alte localități din țară.

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” era ieri de 1.394, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, existau ieri 82 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se aflau la Terapie Intensivă (ATI), iar 25 erau pacienți asimptomatici, care așteptau negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 554 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 273 din București-Ilfov și 281 din celelalte județe ale țării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcționare pentru 445.

În comunicat se menționează că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situația este neschimbată față de raportarea precedentă, spun reprezentanții ASSMB. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în 22 iunie, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

În concluzie, numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în aceste trei spitale, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.331. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la data de 22 iunie a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.700 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: ASSMB Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti spitale covid-19 COVID-19 testare covid-19 epidemia de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC