Newsflash
Știri

Simulare online a examenului de admitere la UMF Iuliu Hațieganu

de Florentina Ionescu - apr. 27 2020
Simulare online a examenului de admitere la UMF Iuliu Hațieganu

Examenul de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfăşura, anul acesta, online, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” organizează cea de-a XI-a ediţie a examenului de simulare a admiterii, iar numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an.

Astfel, în ciuda contextului actual, anul acesta au ales să se înscrie cu peste o sută de liceeni mai mult faţă de cei care și-au exprimat această opțiune în 2019, se arată în comunicat. Așadar, universitatea oferă șansa de a se familiariza cu condițiile de concurs celor 1.675 de elevi interesați.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Schimbările, generate de noul coronavirus

Anul acesta, din cauza condițiilor generate de pandemia de coronavirus, conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” a decis ca, în premieră, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecarui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă.

Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire vor rămâne la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului. Un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii, www.umfcluj.ro.

Examenul de simulare a admiterii va avea loc în 16 mai 2020.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe