În perioada 7–8 iunie 2010 s-a desfăşurat la Cluj-Napoca Simpozionul Naţional de Medicină Şcolară. Acest eveniment a reunit pentru prima dată medicii coordonatori ai cabinetelor de medicină şcolară şi universitară din majoritatea judeţelor ţării. Au fost abordate teme precum: comportamentele cu risc pentru sănătate la elevi, probleme de malnutriţie la adolescenţi, elemente de vaccinologie în practica medicului şcolar şi problemele medicinii şcolare în contextul descentralizării sistemului sanitar. (...)"> Simpozionul Naţional de Medicină Şcolară - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Simpozionul Naţional de Medicină Şcolară

de - iun. 25 2010
Simpozionul Naţional de Medicină Şcolară

   În perioada 7–8 iunie 2010 s-a desfăşurat la Cluj-Napoca Simpozionul Naţional de Medicină Şcolară. Acest eveniment a reunit pentru prima dată medicii coordonatori ai cabinetelor de medicină şcolară şi universitară din majoritatea judeţelor ţării. Au fost abordate teme precum: comportamentele cu risc pentru sănătate la elevi, probleme de malnutriţie la adolescenţi, elemente de vaccinologie în practica medicului şcolar şi problemele medicinii şcolare în contextul descentralizării sistemului sanitar. (...)

Acest ultim subiect a suscitat cele mai multe comentarii, medicii şcolari confruntându-se, actualmente, cu o mulţime de probleme, dintre care cele mai pregnante ar fi: lipsa unei comunicări unitare, disfuncţionalităţi înaprovizionarea cabinetelor cu medicamente şi materiale sanitare, necesitatea modificării Ord. m.s. nr. 653/2001 (normarea cadrelor medico-sanitare, baremul de urgenţă), imposibilitatea acordării de bilete de trimitere şi reţete gratuite pentru toţi elevii şi
studenţii.
   Entuziasmul de care s-a bucurat acest eveniment demonstrează implicarea medicilor şcolari în activitatea pe care o desfăşoară şi dorinţa lor ca medicina şcolară să îşi găsească locul în cadrul sistemului de sănătate.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe