Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Semnal de alarmă tras de epidemiologii români în contextul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 22 iunie 2020, ora 15:52

Societatea Română de Epidemiologie recunoaște că este îngrijorată din cauza creșterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre.

Recomandările Societății Române de Epidemiologie au fost date astăzi publicității, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.

masuri societatea romana de epidemiologie
Una dintre măsuri este păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 metri între persoane în spațiile închise.

În document, reprezentanții Societății Române de Epidemiologie spun că sunt îngrijorați din cauza creșterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri la 300 de cazuri pe zi de infecție cu SARS-CoV-2 și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.

Din această cauză, membrii Societății Române de Epidemiologie fac un apel către populație ca să respecte următoarele măsuri:

- anunțarea sau consultarea cu un medic în cazul apariției manifestărilor caracteristice bolii;

- păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 metri între persoane în spațiile închise sau în orice circumstanță în care sunt prezenți mai mulți indivizi;

- evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat;

- purtarea măștii în spații închise sau ori de câte ori este necesară interacțiunea dintre două sau mai multe persoane;

- igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și/sau cu soluție hidroalcoolică;

- decontaminarea obiectelor sau suprafețelor utilizate sau atinse de mai multe persoane;

- respectarea recomandărilor autorităților și metodologiilor prin care se realizează activitățile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

„Considerăm că revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiția scăderii constante a numărului de cazuri și a deceselor, iar implementarea măsurilor necesare de relaxare, prevăzute în etapele următoare, depinde de respectarea reglementărilor reamintite și manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetățean al acestei țări”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al Societății Române de Epidemiologie.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: societatea romana de epidemiologie Epidemiologie SARSC-CoV-2 infecția cu SARS-CoV-2 pacienți cu SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2 coronavirus romania COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC