Newsflash
Știri

Sediul Detașamentului de Pompieri Obor va fi demolat și reconstruit

de Dorina Novac - iul. 13 2022
Sediul Detașamentului de Pompieri Obor va fi demolat și reconstruit

La sediul Detașamentului de Pompieri Obor din Capitală a avut loc, marți, 12 iulie, evenimentul care a marcat începutul procesului de demolare a actualei clădiri și de construcție a uneia noi.

La activitate au luat parte Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Alanna Simpson, specialist coordonator Managementul Riscului la Dezastre, Banca Mondială, precum și Benone Gabriel Duduc, adjunct al inspectorului general IGSU și manager de proiect.

pompieri obor

Investiția se desfășoară în cadrul proiectului Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu finanțare de la Banca Mondială și Guvernul României.

Citește și: Protocol de colaborare încheiat între ASSMB și DSU

Potrivit DSU, timp de peste 80 de ani, subunitatea a acoperit intervențiile într-o secțiune importantă a Sectorului 2 din București, în clădire desfășurându-și activitatea pompieri specializați în stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat și descarcerare.

„Construcția, care datează din perioada interbelică, se află într-o stare avansată de deteriorare, cu un risc ridicat de colaps în caz de cutremur, iar efectivele de pompieri și tehnica de intervenție au fost relocate, încă din anul 2017, în cadrul unei alte subunități operative a ISU București-Ilfov. Imobilul a fost examinat de un expert tehnic autorizat și a fost clasificat drept clădire cu risc seismic de clasă I (RS)”, transmite sursa citată.

pompieri

Noua clădire va fi alcătuită din două corpuri atașate care vor forma litera „L”. Construcția va avea o amprentă la sol de 957 mp, iar suprafața totală va fi de aproximativ 3.300 mp.

DSU a mai precizat că funcțiile noii construcții vor fi specifice activităților detașamentului de pompieri: garaj, spații tehnice, birouri, dormitoare, vestiare, săli de instruire și pregătire, etc.

Valoarea investiției este de 26.992.627,89 lei (TVA inclus), iar data estimată de terminare a lucrărilor este 28 iunie 2024, perioada de execuție fiind de 24 de luni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe