Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secție de pre-terapie, deschisă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 28 septembrie 2021, ora 12:14

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara a fost deschisă o secție de pre-terapie intensivă pentru pacienții COVID-19.

Reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” Timișoara au precizat că creșterea accentuată a numărului de pacienți cu forme severe și foarte severe de infecție cu SARS-CoV-2, dar și numărul mic de paturi de ATI a dus la necesitatea înființării unei secții de pre-terapie.

Spitalul Victor Babes Timisoara

Astfel, au fost operaționalizate 34 de paturi în care vor fi internați pacienții ce necesită suport respirator.

„Am fost nevoiți să deschidem acestă secție, întrucât terapia noastră este mică și nu facem față. În noua configurație, putem să le asigurăm pacienților, pe care îi internăm în secția de pre-terapie, tratamentul respirator de care au nevoie. Practic, această secție funcționează aproape ca o unitate de terapie intensivă. Ceea ce nu putem asigura acolo, dar sperăm ca niciun pacient să nu aibă nevoie, este procedura de intubare. Pentru cei care ajung la acel moment trebuie să căutăm repede o secție de ATI cu paturi libere”, a precizat prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.

Acesta a subliniat că spitalul are nevoie de o zonă albă, în care să fie tratați pacienții care au afecțiuni pulmonare si care necesită internare.

„Nu vom renunta la această zonă, întrucât și acești bolnavi sunt importanți pentru noi, la fel de importanți precum pacienții cu COVID-19. Nu ne mai permitem să transformăm întreg spitalul într-o zonă roșie și nici n-o vom face”, a spus prof. dr Cristian Oancea.

Pacienții din secția de pre-terapie vor fi monitorizați și consultați de un specialist ATI care se alătură echipei medicale din Secția de Pneumologie. Bolnavii vor putea fi conectați, dacă este nevoie, la aparatura de ventilație non-invazivă sau la aparatele de ventilație cu debit mărit de oxigen (high-flow).

„I-am rugat pe colegii mei, managerii de la Spitalul Județean și Spitalul Municipal să încerce să crească numărul de paturi destinate tratării pacienților cu forme medii și chiar severe de COVID-19. Cele 34 de paturi suplimentare de la noi din spital se vor ocupa, cu siguranță, în câteva zile și mi-e teamă să nu ajungem, din nou, în situația în care nu vom mai avea unde să îi tratăm pe cei grav bolnavi. Avem în vedere și identificarea altor spații de cazare, în afara spitalelor, dacă numărul bolnavilor va crește și mai mult”, a menționat prof. dr Cristian Oancea.

Duminică dimineața, în Spitalul „Victor Babeș” Timișoara erau internate 84 de persoane.

Etichete: paturi de ATI sectie de pre-terapie pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC