Newsflash
Știri

Secția ATI de la SJU Covasna nu mai are niciun pacient COVID

de Dorina Novac - mai 27 2021
Secția ATI de la SJU Covasna nu mai are niciun pacient COVID

Pentru prima dată de la debutul pandemiei în România, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe nu mai este internat niciun pacient cu COVID-19.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a precizat că în luna martie la ATI au fost internaţi 50 de pacienţi COVID, în aprilie - 44, luna aceasta - 10, iar în momentul de faţă în secţie nu se mai află niciun pacient infectat cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

SJU Covasna
Sursă imagine: Spitalul Județean Fogolyán Kristóf // Facebook

 

Potrivit sursei citate, în secţia de boli infecţioase şi pneumologie sunt internate 17 persoane bolnave sau suspecte de COVID-19.

Citește și: Intervenție rară la un spital din Covasna: sângele unui bebeluș, schimbat aproape complet

„În momentul de faţă avem în spital un număr de 13 cazuri pozitive pe secţia infecţioase COVID. Pe secţia de terapie intensivă COVID nu avem în momentul de faţă niciun pacient, în schimb, patru pacienţi suspecţi COVID sunt izolaţi pe secţia de pneumologie”, a menționat managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

De asemenea, conducerea spitalului a subliniat că pacienţii aflaţi în secţia de boli infecţioase COVID sunt într-o stare medie şi gravă, cel mai tânăr având 22 de ani, iar niciunul dintre aceştia nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus.

„În ultima săptămână în spital au avut loc 215 internări în diferite secţii, inclusiv de COVID şi 238 de externări. Tot în ultima săptămână, în spital au murit patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 72 şi 87 de ani, care sufereau de diverse boli, cum ar fi diabet zaharat, accident vascular cerebral, hemoragie digestivă, al căror deces poate fi pus în legătură cu complicaţiile generate de COVID, a precizat conducerea spitalului”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe