Newsflash
Știri

Secția ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, dotată cu echipamente de ultimă generaţie

de Dorina Novac - sept. 17 2021
Secția ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, dotată cu echipamente de ultimă generaţie

Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Galați a fost dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Este vorba de 24 de aparate de respiraţie artificială şi 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Preşedintele Consiliului Județean Galaţi, Costel Fotea, a precizat, într-o postare pe Facebook, că aceste dispozitive medicale pot fi folosite și în cazul pacienților cu COVID-19, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar și de 40 de litri pe minut.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galați
Sursă imagine: Costel Fotea // Facebook

De asemenea, pentru secția de ATI a fost montată o rețea nouă de oxigen, care deservește doar secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID.

spitalul judetean galati

„Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de la etajul I şi blocul operator. Valoarea celor două investiții este de aproximativ 4,3 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”, a subliniat Costel Fotea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe