Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se deschid 74 de noi cabinete de vaccinare anti-COVID la nivel național

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 martie 2021, ora 11:53

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat ieri, 9 martie, într-o conferință de presă, deschiderea a noi centre de vaccinare.

Printre subiectele pe care le-a discutat ieri coordonatorul CNCAV s-a aflat și un element de noutate, „legat de deschiderea a 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu posibilitate de programare, de mâine (azi - n.r.), 10 martie, și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă începând de luni, 15 martie”. 

vaccin covid

Aceste noi cabinete, 74 de cabinete vor fi destinate persoanelor vulnerabile, persoanelor peste 65 de ani, persoanele cunoscute cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

„Zilnic, în aceste noi cabinete se pot vaccina aproxima 4.440 de persoane. Practic, în total, pe toată perioada de 28 de zile în care sunt disponibile aceste locuri de programare pentru prima doză, putem asigura aproximativ 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă. 

Totodată, acesta a explicat că în cele 74 de noi cabinete de vaccinare, se va folosi vaccinul Moderna. În prima parte, din 15 martie vor fi operaționalizate aceste 74 de noi cabinete de vaccinare.

„Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt centrele din rețeaua Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Afacerilor Interne, 30 de centre rețeaua MAI și 22 de centre în rețeaua Ministerului Apărării Naționale, care sunt active și unde există activitate de vaccinare cu cele două tipuri de vaccinuri, vaccinul de la Oxford-AstraZeneca și, de asemenea, vaccinul de la compania BioNTech-Pfizer și Moderna”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. 

Etichete: dr. Valeriu Gheorghiţă Valeriu Gheorghiță vaccinare covid-19 vaccinare covid cabinete vaccinare programare vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.