Newsflash
Știri

Se amenajează o nouă secție pentru tratarea marilor arși

de Dan Dumitru MIHALACHE - feb. 28 2020
Se amenajează o nouă secție pentru tratarea marilor arși

La Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” au început lucrările de amenajare a unei unități pentru îngrijirea marilor arși cu o suprafață de 395 de metri pătrați, preconizate a fi încheiate până la sfârșitul acestui an.

Prof. dr. Mircea Gorgan, directorul medical al spitalului spune că „suntem la începutul unui proiect de conturare a unei secții de nivel european pentru terapia marilor arși. Răspundem prin aceasta unei nevoi care, într-un fel sau altul, reprezintă o preocupare de bază la ora actuală a întregii populații”.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Primăria sectorului 4 din Capitală și Ministerul Sănătății. Valoarea investiției pentru amenajare, de peste 3,8 milioane de lei (fără TVA), este suportată de Primăria sectorului 4, spune Daniel Băluță, primarul acestui sector.

Pentru dotare cu aparatură sunt alocate alte aproximativ 3 milioane de euro printr-un contract al Ministerului Sănătății cu Banca Mondială. Dotările prevăzute vor include diferite tipuri de echipamente (paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) precum și un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor.

Pentru noua secție se vor amenaja două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și cinci rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație.

Potrivit profesorului Gorgan, la acest moment sunt aprobate prin ordin de ministru trei paturi, dar întrucât spațiul permite, el va fi amenajat pentru cinci paturi, în speranța că și celelalte două vor primi aprobările necesare.

Printr-un comunicat de presă, primăria sectorului 4 anunță că sălile de operații vor avea pereți și tavane din inox, toate suprafețele urmând a fi realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, iar rezervele vor avea pereți vitrați, care să permită controlul vizual al pacienților.

„Pacienții vor avea absolut toate mijloacele de îngrijire terapeutică atât în ceea ce privește actul chirurgical, cât mai ales îngrijirea, în continuare, în condiții de terapie intensivă”, completează Mircea Gorgan. Pentru menținerea condițiilor maxime de igienă, este prevăzut un sistem de control acces, cu scopul reducerii traficului non-steril în secție, precum și un sistem modern de detecție a incendiilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe