Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Screening VHC si vaccinare anti-COVID, la Constanța

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 14 mai 2021

Constanţa găzduiește o acţiune simultană de testare pentru virusul hepatitei C și de vaccinare împotriva COVID-19, în data de 15 mai, pe promenada Cazinoului.

cazinofoto
Foto: mediafax.ro

Iniţiativa este parte a unui proiect de microeliminare a hepatitei virale C lansat de Asociaţia Română pentru Boli Hepatice, în parteneriat cu Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România și Grupul Gastro al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

        Acţiunea de testare și vaccinare se desfășoară concomitent cu Congresul Naţional de Gastroenterologie și Hepatologie din România, organizat în format hibrid, în perioada 13-15 mai, în Mamaia, și are loc în contextul Săptămânii Europeane de Testare pentru HIV și Hepatită (European Testing Week). Iniţiată în urmă cu opt ani, European Testing Week are ca scop informarea și educarea publicului asupra beneficiilor testării, susţinerea dialogului între toţi partenerii interesaţi în prevenţie și diagnostic precoce.

Unul dintre obiectivele principale ale campaniei în anii precedenţi a fost creșterea gradului de conștientizare asupra prezenţei și impactului infecţiilor virale C, B și HIV, dar și reducerea proporţiei cazurilor diagnosticate tardiv.

Etichete: screening testare covid Constanța VHC hepatita C

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.