Newsflash
Știri

Școlile din Sectorul 1 al Capitalei vor avea senzori de măsurare a calității aerului

de Florentina Ionescu - mar. 14 2022
Școlile din Sectorul 1 al Capitalei vor avea senzori de măsurare a calității aerului

În curând vor fi instalați senzori de măsurare a calității aerului în școlile din Sectorul 1 al Capitalei, anunță autoritățile.

Primăria Sectorului 1 a încheiat săptămâna trecută contracte de sponsorizare cu două dintre cele mai mari rețele de monitorizare a calității aerului din lume, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

senzori calitatea aerului scoli sectorul 1
Fotografie creată de Yan Krukov, de la Pexels

În urma acestui demers, Sectorul 1 va primi de la uRADMonitor și Airly un număr semnificativ de senzori de măsurare a calității aerului. Acești senzori urmează să fie instalați, la exterior, în 18 unități de învățământ. În trei școli, senzorii urmează să fie instalați în interiorul sălilor de curs. 

Acești senzori sunt pasivi, nu emit nicio radiație dăunătoare și înregistrează mai mulți parametri esențiali pentru a înțelege calitatea aerului pe care îl respiră copiii, arată sursa citată.

Senzorii din exterior monitorizează parametri precum particule în suspensie, ozon sau compuși volatili, iar senzorii din interior monitorizează concentrația de dioxid de carbon (CO2), temperatura și umiditatea.

Mai multe studii au arătat o legătură strânsă între concentrația de CO2 și capacitatea de concentrare a copiilor. Astfel, aerisirea adecvată a sălilor de clasă este strâns legată de îmbunătățirea rezultatelor școlare ale copiilor.

„Pentru administrația pe care o conduc protecția mediului, reducerea poluării și apărarea sănătății locuitorilor reprezintă priorități de grad zero. Instalarea acestor senzori de monitorizare a calității aerului la interiorul și exteriorul unităților de învățământ ne ajută să vedem în timp real calitatea aerului pe care-l respiră copiii noștri la școală, iar dacă acesta nu este în parametri corespunzători să putem lua măsuri în regim de urgență”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe