Newsflash
Știri

Școala se reia doar dacă rata de vaccinare a personalului e de peste 60%

de L. Budin - nov. 5 2021
Școala se reia doar dacă rata de vaccinare a personalului e de peste 60%

Şcoala va începe pe 8 noiembrie, cu prezență fizică, însă doar în unitățile în care rata de vaccinarea anti-COVID a întregului personal este de peste 60%, a precizat ministrul Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus, într-o conferință de presă, că de luni s-ar putea întoarce la cursuri cu prezenţă fizică aproximativ 1.800.000 dintre cei 2.930.000 de elevi şi preşcolari, din unități de stat și private, informează Agerpres.

sorin-cimpeanu
Sursă foto: Facebook

 

Consiliile de administrație din fiecare școală și grădiniță vor trebui să se reunească rapid, pentru a lua decizia de funcționare și pentru a o anunța.

Am luat în considerare rata de vaccinare la nivelul întregului personal, pentru că elevii interacţionează nu numai cu profesorii şi învăţătorii, interacţionează, spre exemplu, şi cu îngrijitoarele, interacţionează cu alte categorii de personal”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, în situaţia în care vor fi probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, va exista în continuare posibilitatea ca şcolile respective să solicite desfăşurarea cursurilor online.

Rată de vaccinare de peste 60%, conform raportărilor de la finele săptămânii trecute, exista în 54% din şcolile şi grădiniţele României - învăţământ de stat şi învăţământ privat, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădiniţele, apoi, pe ultimul loc, sunt şcolile gimnaziale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că, la un caz de infectare cu SARS-CoV-2 apărut într-o clasă, cursurile cu prezenţă fizică se suspendă, iar dacă mai mult de jumătate dintre clasele dintr-o unitate de învăţământ au cazuri de elevi bolnavi de COVID-19, cursurile trec în format online.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe