Newsflash
Știri

Condiții excelente de recuperare pentru sportivi la Timișoara

de Florentina Ionescu - ian. 30 2023
Condiții excelente de recuperare pentru sportivi la Timișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara – SCJUT are un ambulatoriul de specialitate pentru sportivi.

Ambulatoriu din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT) oferă sportivilor condiții excelente pentru recuperare, se arată într-o informare de presă transmisă redacției.

Sala de kinetoterapie din ambulatoriu este renovată complet. Lucrările de reparații au fost încheiate de curând și din acest an sportivii care vin la recuperare medicală au la dispoziție un spațiu transformat și îmbunătățit.

Pereții au fost igienizați și refăcuți, totul este nou, tâmplărie uși/ ferestre, tarchet, vestiar, inclusiv materialele folosite pentru recuperarea sportivilor (saltele, trambulină, benzi elastice, spalier). Clubul sportiv Ripensia Timișoara, prin Dumitru Mihu și Erol Baeran, și Zarin Dragan și Radu Crețu (acesta din urmă din București) au investit în jur de 15.000 de euro în refacerea sălii de kinetoterapie. 

ambulatoriu sportivi TM 26 ian 2023 (1)

Inițiativa transformă incinta ambulatoriului într-un aliat al sportivilor, mai cu seamă al celor care fac performanță, în condițiile în care, după antrenor, kinetoterapeutul este primul informat despre diagnostic și indicațiile medicale.

Echipa medicală care asistă sportivii are trei medici specialiști pe recuperare sportivă, un fiziokinetoterapeut și doi profesori de cultură fizică medicală. Ambulatoriul pentru sportivi al SCJUT funcționează în Timișoara, pe strada Bela Bartok, la numărul 17. Aici vin pentru consultații, diagnostic și recuperare sportivii profesioniști ai Timișoarei, individual și echipe, cei care practică baschet, fotbal, canotaj, dans sportiv, volei, atletism, gimnastică etc. 

ambulatoriu sportivi TM 26 ian 2023 (2)

Tot aici vin și pentru vizita medicală, de două ori pe an, și pentru oricare alt tratament recomandat de medici specialiști. Aparatura funcțională pentru anumite grupe musculare și mijloacele terapeutice neinvazive restabilesc funcții ale corpului și reglează dezechilibrul prezent la nivelul organismului. Procesul de recuperare al sportivilor este bazat pe un plan de terapii și proceduri, respectiv protocoale consacrate, eficient în refacerea echilibrului neuropsihic și în patologia organelor interne, spun reprezentanții Spitalului „Pius Brînzeu” Timișoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe