Newsflash
Știri

SCJU Sibiu a obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență

de Florentina Ionescu - mar. 23 2023
SCJU Sibiu a obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunțat recent că a obținut finanțare prin PNRR.

SCJU Sibiu, în calitate de beneficiar, anunță că Obiectivul de investiții „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” a obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență. 

Computerul tomograf din cadrul UPU Sibiu a fost autorizat și pus în funcțiune 

Proiectul a fost depus spre finanțare în data de 30 septembrie 2022 de către Consiliul Judetean Sibiu în calitate de ordonator principal de credite (lider de proiect); Valoarea totală a proiectului este de 29.675.366,96 lei fără TVA.  

scju sibiu finantare prin pnrr

Obiectivul principal al proiectului este controlul și limitarea riscului legat de Infecțiile Asociate Asistenței Medicale (IAAM) în cadrul spitalului. Obiectivul specific este reprezentat de controlul căilor de transmitere a agenților etiologici ai IAAM, respectiv elementele din mediul de spitalizare (obiecte de mobilier, echipamente, instrumentar reutilizabil, aer, deșeuri. etc.), se arată pe o rețea socială.

Pentru atingerea acestor obiective, în cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamentele necesare, solicitate de secțiile spitalului. 

Numărul paturilor pentru pacienții COVID internați în SCJU Sibiu a fost suplimentat 

Dezvoltarea serviciilor medicale și asigurarea celor mai bune condiții pentru pacienți, inclusiv în aceea ce privește reducerea riscurilor asociate asistenței medicale, este obiectivul principal al SCJU Sibiu, iar prevenția și controlul IAAM au nevoie de noi investiții, acesta fiind motivul principal pentru care a fost gândit acest proiect. El completează eforturile de modernizare a pavilioanelor spitalului din ultimii ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe