Newsflash
Știri

SCJU Galați are două acceleratoare lineare de particule pentru tratarea cancerului

de Dorina Novac - ian. 19 2022
SCJU Galați are două acceleratoare lineare de particule pentru tratarea cancerului

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi a primit cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului.

echipament Galati

„La Galați se află unul dintre puținele centre medicale din țară dotate cu două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și singurul din această zonă a țării. În curând, vom inaugura și singurul centru din regiune de diagnosticare a tumorilor cu ajutorul unui PET-CT”, a scris, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a subliniat că aceste echipamente medicale performante cresc șansele de vindecare, acționând precis doar asupra tumorii, protejând astfel țesutul sănătos.

La Galați, de la punerea în funcțiune a primului accelerator liniar de particule, au fost realizate aproximativ 25.000 de ședințe de radioterapie pentru pacienți din toată regiunea.

„Noul accelerator liniar este un echipament medical produs în Statele Unite ale Americii, care va crește și mai mult calitatea tratamentului datorită sistemelor tehnice avansate cu care este dotat. În acest moment, specialiștii lucrează la montarea acestui modern echipament medical, după care vor demara activitățile de calibrare, testare și autorizare”, a menționat Costel Fotea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe