Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SCJU Galați are două acceleratoare lineare de particule pentru tratarea cancerului

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 18:08

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi a primit cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului.

echipament Galati

„La Galați se află unul dintre puținele centre medicale din țară dotate cu două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și singurul din această zonă a țării. În curând, vom inaugura și singurul centru din regiune de diagnosticare a tumorilor cu ajutorul unui PET-CT”, a scris, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a subliniat că aceste echipamente medicale performante cresc șansele de vindecare, acționând precis doar asupra tumorii, protejând astfel țesutul sănătos.

La Galați, de la punerea în funcțiune a primului accelerator liniar de particule, au fost realizate aproximativ 25.000 de ședințe de radioterapie pentru pacienți din toată regiunea.

„Noul accelerator liniar este un echipament medical produs în Statele Unite ale Americii, care va crește și mai mult calitatea tratamentului datorită sistemelor tehnice avansate cu care este dotat. În acest moment, specialiștii lucrează la montarea acestui modern echipament medical, după care vor demara activitățile de calibrare, testare și autorizare”, a menționat Costel Fotea.

Etichete: accelerator linear de particule cancer echipamente medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.