Newsflash
Știri

SCJU Arad efectuează electroencefalograme pentru pacienții minori

de Florentina Ionescu - dec. 5 2022
SCJU Arad efectuează electroencefalograme pentru pacienții minori

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad informează părinții că în această unittate pot fi efectuate electroencefalograme pentru pacienții pediatrici.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad efectuează, începând din 29 noiembrie a.c., examinări de tip - electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori.

Investigațiile se efectuează la recomandarea medicilor specialiști în neurologie și psihiatrie pediatrică respectiv a medicilor din cadrul Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Pediatrică și din cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad – medic coordonator dr. Adriana Bran, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică, potrivit anunțului făcut pe pagina oficială a unității. 

electroencefalogramă (EEG) la SCJU Arad

Acest tip de examinare este extrem de utilă în depistarea unor posibile afecțiuni cerebrale deoarece oferă medicului informațiile necesare despre activitatea electrică a creierului pacientului.

„Electroencefalograma, posibilă de astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, este foarte importantă atât pentru diagnosticarea cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat în cazul copiilor cu epilepsie, sindroame convulsive de diferite etiologii, convulsii febrile, suferințe cerebrale difuze. Electroencefalograma poate fi efectuată la orice categorie de vârstă, fiind o metodă de examinare non-invazivă”, a precizat dr. Diana Trifa, medic specialist neurologie pediatrică și medic primar psihiatrie pediatrică. 

Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu  trimitere de la medicul specialist.

Începând cu primăvara anului viitor, acest tip de examinare se va efectua și pentru pacienții adulți, pe bază de trimitere de la medicul neurolog.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe