Newsflash
Știri

SCJU Arad a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19

de Florentina Ionescu - oct. 8 2021
SCJU Arad a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au explicat că au fost nevoiți să suplimenteze ieri numărul de paturi pentru pacienții care au fost confirmați cu infecție COVID-19.

Astfel, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat ieri numărul de paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19, cu 55 în secția Clinică Ortopedie și Traumatologie, potrivit unui anunț făcut pe o rețea socială

medicina scju arad covid-19
Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

„Aseară, toate secțiile puse la dispoziția pacienților infectați cu SARS CoV-2 - cu un total de 256 de paturi - au devenit neîncăpătoare. Azi avem 261 de pacienți internați pe secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care 37 sunt la terapie intensivă.  Ne aflăm în situația în care deschidem o secție și în mai puțin de 24 de ore este plină, iar marea majoritate a pacienților necesită oxigen. Sperăm ca săptămâna aceasta să ne putem descurca cu aceste locuri din Ortopedie”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Pentru pacienții care necesită intervenții în regim de urgență în Secția Clinică Ortopedie a SCJU Arad sunt disponibile 25 de paturi, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, situat în partea dreaptă a Ortopediei, arată sursa citată.

„Doar în al doilea val al pandemiei spitalul a mai fost nevoit să interneze pacienți pozitivi și în Ortopedie. Atunci am pregătit circuitele medicale necesare pentru a putea trata atât pacienți COVID-19 cât și pacienți cu afecțiuni ortopedice, circuite care au fost păstrate, ceea ce ne-a ajutat să deschidem o parte a secției în circuit COVID-19, într-un timp foarte scurt”, a spus dr. Lenuța Timiș, director medical al SCJU Arad. 

Astfel, potrivit directorului medical, acum secția este împărțită în două aripi: una cu 55 de paturi pentru pacienții pozitivi și una cu 25 de paturi pentru pacienții care se prezintă la spital cu afecțiuni ortopedice și alte cinci paturi pentru pacienții care necesită îngrijirea echipei medicale a Compartimentului de Chirurgie Plastică.

„Un plus pentru noi îl reprezintă faptul că fiecare pat din cadrul acestei secții este dotat cu priză de oxigen, în condițiile în care aproape toți pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 necesită oxigen”, a explicat dr. Lenuța Timiș.

Aceasta a ținut să le reamintească cetățenilor care acuză probleme medicale să se prezinte la cabinetele medicale din ambulatoriu ale unității sanitare SCJU Arad.

„Acestora li se vor efectua investigațiile medicale iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenție de urgență, aceasta se va efectua, de îndată”, a adăugat dr. Lenuța Timiș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe