Newsflash
Știri

SCJU Arad a amenajat un compartiment de radiologie pentru copii

de Florentina Ionescu - iun. 10 2022
SCJU Arad a amenajat un compartiment de radiologie pentru copii

Compartimentul de radiologie pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost reamenajat în ultimul an, devenind mai atractiv pentru cei mici.

Interiorul compartimentului are o tematică despre Cosmos, fiind aşezate în câteva încăperi nave spaţiale, în timp ce pe tavane astrele sunt reprezentate prin lumini speciale, scrie AGERPRES

sectie radiologie copii scju arad

Compartimentul de radiologie este situat în vecinătatea sediului central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi a fost reabilitat în urma unui parteneriat între spital, o asociaţie şi Consiliul Judeţean (CJ).

După ce vechea faianţă albă a fost dată jos de muncitori, pereţii au fost zugrăviţi cu linii şi culori care le vor da impresia copiilor că se află într-o navă spaţială.

În unele încăperi au fost amplasate nave având dimensiuni de aproximativ doi metri. Uşile sunt acoperite cu imagini din Univers, iar pe tavan sunt proiectate lumini care par a fi stele. Într-un spaţiu special de joacă există rafturi pe care se găsesc cărţi tematice, inclusiv de colorat, arată sursa citată. 

sectie radiologie copii scju arad2

Pentru reamenajarea compartimentului au fost folosite fonduri donate de populaţie în cadrul unei campanii, dar şi bani oferiţi de personalităţi care au dorit să susţină proiectul.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, consideră că este cel mai spectaculos compartiment de radiologie din România.

„Aradul are cel mai modern şi mai spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii! În România, garantat, nu mai există nimic mai frumos!”, a scris Iustin Cionca pe contul său de Facebook, alături de mai multe imagini.  

Secţia va fi inaugurată la 1 iulie, la un an de la începerea lucrărilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe