Newsflash
Internaționale

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente

de Dr. Diana Andronache - iun. 17 2022
Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente

Publicat în Frontiers in Neuroscience, un nou studiu* demonstrează că tensiunea arterială și activitatea nervului simpatic renal pot fi controlate prin tratament bioelectronic – mai exact, prin stimularea nervului peronier profund.

3

        Mario Romero-Ortega, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea din Houston, prezintă progresele sale în dezvoltarea unui mic sistem implantabil de stimulare neuronală fără fir, dar și în explorarea diferiţilor parametri de stimulare.

        Autorul studiului a integrat un circuit de stimulare nervoasă de dimensiuni submilimetrice cu un electrod cu microcanal ce facilitează implantarea în nervii mici și care permite controlul modulării și stimulării nervului peronier profund. Anterior, același autor a demonstrat că stimularea nervului peronier profund cu un electrod personalizat determină o scădere acută a tensiunii arteriale. Echipa sa a demonstrat că, prin utilizarea noului dispozitiv implantabil, tensiunea arterială sistolică poate fi scăzută cu 10% într-o oră și cu 16% la două ore după stimularea nervoasă.

 

 


Notă autor:

*www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220607120501.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe