Newsflash
Știri

Şase pacienţi cu COVID în stare gravă, transferaţi în Germania

de Dorina Novac - nov. 1 2021
Şase pacienţi cu COVID în stare gravă, transferaţi în Germania

Un număr de 6 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch – Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.

Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

pacienti transferati

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vineri, 29 octombrie, se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacienții sunt transferați cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe