Newsflash
Știri

Săptămâna Mondială a Imunizării: vaccinarea de rutină, o prioritate

de L. Budin - apr. 23 2021
Săptămâna Mondială a Imunizării: vaccinarea de rutină, o prioritate

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, marcată anual în ultima săptămână a lui aprilie, UNICEF face apel la factorii de decizie, pentru a face din imunizarea de rutină o prioritate pentru toţi copiii din România.

UNICEF reafirmă nevoia de creștere a acoperirii vaccinale pentru copii, pentru a-i proteja împotriva bolilor care pot fi prevenite, se arată într-un comunicat.

vaccinare-copii

Pentru un viitor mai sigur

Organizația reamintește factorilor de decizie şi autorităţilor că imunizarea este o investiţie care creează un viitor mai sănătos, mai sigur şi mai prosper pentru toţi.

Criza provocată de COVID-19 ne-a reamintit de puterea pe care vaccinurile o au pentru a menţine lumea mai sănătoasă. (...) Pandemia periclitează programele de imunizare de rutină în întreaga lume, şi trebuie să ne asigurăm că vaccinurile împotriva bolilor care pot fi prevenite ajung la copii”, a declarat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

Cifre alarmante

Conform estimărilor OMS şi UNICEF pentru România, în 2019, acoperirea vaccinului BCG (împotriva tuberculozei) era de 96% - față de 99%, cât era în 2009.

Vaccinul DTP1 (împotriva difteriei, tusei convulsive şi tetanosului) avea, în 2019, o acoperire de 94% -  față de 99% în anul 1999, iar acoperirea vaccinului DTP3 era de 88% - faţă de 99% în 2000.

Estimările mai arată că imunizarea împotriva rujeolei a coborât la 90% în 2019, de la de 98% în anul 2000.

Potrivit datelor de la Institutului Naţional de Sănătate Publică, 20.204 de cazuri de rujeolă şi 64 de decese din cauza acestei boli au fost raportate până în august 2020, de la începutul epidemiei de rujeolă, în 2016. Majoritatea acestora s-au înregistrat la copii care nu fuseseră vaccinaţi anterior.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe