Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SANITAS: Legea pentru depășirea pragului cu 5% a sporurilor nu ajută pe nimeni

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 2 iulie 2020, ora 14:18

Parlamentul României a aprobat, marți, legea care stipulează posibilitatea depășirii pragului de 30% pentru sporurile din Sănătate cu 5%.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au precizat, într-o postare pe Facebook, că această lege nu ajută pe nimeni deoarece, în special spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății, depășesc deja procentul de 30% ajungând la 38-39%”.

Sanitas Romania
Sursă imagine: Federația Sanitas din România/ Facebook

 

„Adică inițiatorul legii consideră că spitalelor le-ar fi suficiente aceste 5 procente pentru a asigura drepturile salariale specifice perioadei pandemice angajaților care se luptă de aproape 4 luni cu noul virus!”, au scris reprezentanții Sanitas.

Aceștia mai spun că termenul de aplicare prevăzut este începând cu 1 Iulie 2020, ori reglementarea ar trebui să cuprindă toată perioada pandemiei.

„Soluția corectă ar fi exceptarea spitalelor și a unităților de asistență socială de la încadrarea în procentul de 30% pentru sporuri, pe toată perioada pandemiei!”, au recomandat reprezentanții Federației.

Etichete: Federatia Sanitas sporuri ministerul sanatatii spitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC