Newsflash
Știri

SANITAS: Legea pentru depășirea pragului cu 5% a sporurilor nu ajută pe nimeni

de Dorina Novac - iul. 2 2020
SANITAS: Legea pentru depășirea pragului cu 5% a sporurilor nu ajută pe nimeni

Parlamentul României a aprobat, marți, legea care stipulează posibilitatea depășirii pragului de 30% pentru sporurile din Sănătate cu 5%.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au precizat, într-o postare pe Facebook, că această lege nu ajută pe nimeni deoarece, în special spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății, depășesc deja procentul de 30% ajungând la 38-39%”.

Sanitas Romania
Sursă imagine: Federația Sanitas din România/ Facebook

 

„Adică inițiatorul legii consideră că spitalelor le-ar fi suficiente aceste 5 procente pentru a asigura drepturile salariale specifice perioadei pandemice angajaților care se luptă de aproape 4 luni cu noul virus!”, au scris reprezentanții Sanitas.

Aceștia mai spun că termenul de aplicare prevăzut este începând cu 1 Iulie 2020, ori reglementarea ar trebui să cuprindă toată perioada pandemiei.

„Soluția corectă ar fi exceptarea spitalelor și a unităților de asistență socială de la încadrarea în procentul de 30% pentru sporuri, pe toată perioada pandemiei!”, au recomandat reprezentanții Federației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe