Newsflash
Știri

Sănătatea ochilor în sezonul estival

de Dan Dumitru MIHALACHE - aug. 21 2020
Sănătatea ochilor în sezonul estival

Laboratoires Théa România a lansat marţi campania de conștientizare „Hyabak nu te lasă #CuOchiiÎnSoare!”, care aduce în centrul atenţiei importanţa protecţiei ochilor împotriva razelor UV și patologiile asociate stresului ocular.

Campania are ca obiectiv educarea publicului cu privire la sănătatea ochilor, fiind menită să aducă în atenţia comunităţilor un subiect mai puţin abordat până acum, și anume importanţa protejării ochilor în cazul expunerii la soare, dar și în cazul sindromului de ochi uscat.

        Sindromul de ochi uscat este foarte răspândit în rândul persoanelor de peste 40 de ani și în special în rândul femeilor. Cu timpul însă, afecţiunea a cunoscut un trend crescător și în rândul tinerilor, iar studii recente raportează simptome la 30 până la 65% dintre angajaţii care lucrează la birou și la 25% dintre elevii de liceu. Administrarea de lacrimi artificiale oferă o suplimentare a hidratării ochilor pe parcursul zilei și un confort sporit.

        Piaţa de lacrimi artificiale este vastă, cuprinzând peste 50 de tipuri diferite de lacrimi artificiale, iar trendul general este către lacrimi fără conservanţi. Deși este cunoscut faptul că rolul conservanţilor este de a păstra colirele sterile pe durata utilizării, aceștia sunt toxici pentru suprafaţa oculară. Există însă sisteme, printre care și sistemul ABAK, care permit ca soluţia să rămână sterilă fără a fi nevoie de introducerea conservanţilor, iar riscul de contaminare a flaconului să fie înlăturat.

Foto: Pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe