Newsflash
Știri

Sănătatea femeilor în închisori

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 19 2011
Sănătatea femeilor în închisori
   În urma reuniunii Reţelei OMS cu tema „Sănătatea în închisoare“, desfăşurată la Abano Terme (Italia) în zilele de 4 şi 5 octombrie a.c., a fost dat publicităţii un ghid de acţiune pentru revizuirea politicilor şi practicilor curente privind sănătatea femeilor din închisori. Documentul, elaborat de OMS şi de Biroul Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi crimei, permite monitorizarea statusului îngrijirilor de sănătate disponibile pentru femeile din închisori, de către cele trei grupuri-ţintă interconectate: decidenţi şi politicieni – revizuirea politicilor curente şi a legislaţiei; directorii închisorilor – revizuirea practicilor şi a calităţii; personalul medical din închisori – revizuirea serviciilor de sănătate.
   Deşi femeile constituie o proporţie foarte mică (4–5%) din totalul populaţiei aflate în închisori din Europa, numărul lor este în creştere rapidă – aproximativ 100.000 sunt închise zilnic, aducând cu ele un set complex de probleme, nevoi, anxietăţi, traume, boli şi dependenţe, care se înrăutăţesc în detenţie, amplificându-le vulnerabilitatea. Ele sunt mai predispuse la autorăniri sau suicid decât bărbaţii închişi şi suferă de probleme de sănătate mintală în proporţie mai mare decât aceştia. Jumătate din femeile private de libertate au trecut prin experienţa violenţei domestice; multe sunt mame, iar copiii lor vor fi afectaţi de această situaţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe