Newsflash
Știri

Sănătate pentru femeile vulnerabile

de Constanţa MARINESCU - dec. 21 2011
Sănătate pentru femeile vulnerabile

   Printre numeroasele proiecte cofinanţate din Fondul Social European se află un program de promovare a sănătăţii femeii. Implementat de Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), programul se desfăşoară din 2010 în Bucureşti şi nouă judeţe ale ţării. Într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua internaţională a drepturilor omului (10 decembrie), dna Maria Georgescu, director executiv ARAS, a vorbit despre munca depusă şi problemele întâmpinate, dar şi despre rezultatele obţinute până în acest moment, adică la jumătatea proiectului. În principal, activităţile se adresează femeilor infectate cu HIV, celor aflate în sărăcie, inclusiv fără adăpost, femei implicate în prostituţie, consumatoare de droguri injectabile etc. Pentru aceste categorii s-au înfiinţat 12 centre de integrare socio-profesională (cu servicii mobile), aproximativ 6.000 de femei vulnerabile au primit informaţii despre sănătate pe stradă, la locurile de muncă sau acolo unde îşi duc existenţa, multe au fost sprijinite să se integreze în societate sau au primit consiliere prin intermediul liniei telefonice SIDA helpline. Dna Liana Velica, manager de proiect, a arătat că, deşi informate, aceste femei vulnerabile nu au asigurări de sănătate, sunt stigmatizate şi discriminate în accesul la servicii medicale sau sociale, sunt abuzate de parteneri şi, de multe ori, în locul sprijinului aşteptat de la autorităţi, primesc jigniri, amenzi, reţineri etc. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe