Newsflash
Știri

„Să învăţăm într-o şcoală sigură şi sănătoasă“

de - oct. 16 2009
„Să învăţăm într-o şcoală sigură şi sănătoasă“

Joi, 8 octombrie 2009, a avut loc la Iaşi seminarul „Să învăţăm într-o şcoală sigură şi sănătoasă“, organizat în cadrul campaniei Săptămâna Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – 2009. La eveniment au participat peste 100 de reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din judeţul Iaşi, precum şi reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă Iaşi, Bucureşti şi Mureş şi ai Inspectoratului Şcolar Iaşi. (...)

Scopul seminarului a fost de a sprijini unităţile de învăţământ să pună în aplicare o politică eficace de securitate şi sănătate în muncă, oferind informaţii utile şi bune practici privind evaluarea riscurilor profesionale în vederea implementării cerinţelor legislaţiei din domeniu.
   În cadrul seminarului a fost prezentat exemplul de bună practică „Parteneriat pentru o şcoală sigură şi sănătoasă“, premiat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, la cea de-a noua ediţie a Premiilor europene pentru bune practici 2008/2009. „Parteneriatul pentru o şcoală sigură şi sănătoasă“ s-a născut din dorinţa de a oferi atât elevilor şi părinţilor, cât şi profesorilor şi personalului administrativ din şcoli un loc sigur şi sănătos. Astfel, o echipă mixtă formată din specialişti ai Departamentului de Securitate şi Sănătate în Muncă ai Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ Iaşi şi reprezentanţi ai colectivului Grupului Şcolar „Mihail Sturdza“ din Iaşi au conceput „Ghidul electronic de evaluare a riscurilor în şcoli“, pe care l-a implementat cu succes în cadrul Grupului Şcolar. (…) (Dintr-o informaţie trimisă redacţiei sub semnătura Mihaela Ghinescu)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe