Newsflash
Știri

S-au reluat lucrările pentru realizarea unui spital în Sinaia, după o pauză de 29 de ani

de Dorina Novac - sept. 10 2020
S-au reluat lucrările pentru realizarea unui spital în Sinaia, după o pauză de 29 de ani

Au fost reluate lucrările pentru realizarea noului Spital Orăşenesc Sinaia, bazele proiectului fiind puse în 1985, iar lucrările demarate în urmă cu 29 de ani.

Potrivit Agerpres, la data de 24 august s-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul spital orăşenesc din Sinaia, iar în cursul acestei săptămâni au început lucrările în valoare de peste 40 de milioane de lei, care sunt finanţate din fonduri de la bugetul local.

spital Sinaia
Sursă imagine: Primăria Sinaia

 

„Două companii de construcții (...) și-au asumat terminarea lucrărilor și finisajelor pentru cele 6 secţii de spitalizare (cu un număr total de 138 de paturi), Compartimentului de Primiri Urgențe, Secţiei de Imagistică, laboratoarelor medicale, blocului de sterilizare, blocului operator cu cele 3 săli de operaţii, blocului de naşteri”, transmite Primăria Sinaia.

spital sinaia lucrari

Sursa citată precizează că ambulatoriul din cadrul spitalului va cuprinde cabinete pentru următoarele specialităţi: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie și obstetrică-ginecologie.

Lucrările de construcţie au fost începute iniţial de către Ministerul Sănătăţii în anul 1991, dar au fost abandonate şi transferate Consiliului Judeţean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrările şi la rândul lui, a transferat construcţia Primăriei Sinaia, în anul 2008, scrie Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe