Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

S-au afișat rezultatele examenului de admitere la UMF Cluj

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 26 iulie 2021, ora 14:39

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc între 24 - 25 iulie și s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și fără probleme pentru candidați și organizatori.

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Sala Sporturilor Horia Demian, la Sala Polivalentă BTarena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, potrivit unui comunicat de presă.

UMF admitere 2021 (2)

În total, s-au amenajat 15 săli de examen, în organizarea examenului de admitere fiind implicate peste 400 de cadre didactice, studenți și personal administrativ din cadrul universității.

„Avem deja experiența anului trecut în organizarea examenului de admitere și a celui de rezidențiat, în condițiile speciale impuse de pandemie. Mă bucur că am reușit să le oferim candidaților condiții excelente, astfel încât să se simtă în siguranță și să se poată concentra la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în organizarea acestui eveniment de mare anvergură și să îi felicit și să le urez succes viitorilor noștri studenți”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților instituției, anul acesta, au concurat 1700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget (dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni) şi 255 de locuri cu taxă.

UMF admitere 2021 (10)

De asemenea, patru candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

„Cele mai căutate specializări au fost Medicină, cu 2,47 candidați pe un loc, Radiologie și Imagistică cu 2,34/loc, urmate de Asistență medicală generală cu 1,89 candidați pentru un loc, în timp ce pentru Tehnică Dentară s-au înscris 1,7 candidați pe un loc. La Medicină, s-au înscris în total 943 de candidați. Interesul crescut pentru Asistență medicală generală s-a menținut, cu 189 de candidați. La Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 109 de candidați, respectiv 64 de candidați”, se mai arată în comunicat.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La Medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,85, la Medicină Dentară 9,21, iar la Farmacie nota maximă, 10, a fost obținută de 4 dintre candidați.

„La programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, nota cea mai mare a fost 10, la Asistență medicală generală 9,75, la Radiologie şi imagistică 9.85, la Tehnică dentară 9,55, la Nutriţie şi dietetică s-a intrat cu nota 10, 5 candidați obținând același rezultat maxim”, transmit reprezentanții instituției.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 28 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.

Etichete: admitere umf cluj cadre didactice medicina tehnica dentara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.