Newsflash
Știri

S-a lansat „RIDE ON”, program de sport pentru pacienții cu cancer

de Dr. Laura Davidescu - mai 25 2021
S-a lansat „RIDE ON”,  program de sport pentru pacienții cu cancer

Asociația IMUNIS a lansat  programul  „RIDE ON”, o nouă divizie de sport care implică pedalatul pe biciclete outdoor și statice. Pedalatul se adaugă altor sporturi, precum yoga și activitățile nautice.

Pacienții cu cancer din cadrul Asociației IMUNIS au la dispoziție o nouă activitate sportivă, alături de yoga și activitățile nautice (dragon boat, caiac, canoe, SUP), care să îi ajute în procesul de vindecare și recuperare postoperatorie.

RIDE ON by Asociatia IMUNIS (8)Mersul cu bicicleta în natură și pedalatul pe biciclete statice au multiple beneficii pentru sănătate: ajută la întărirea sistemului imunitar, riscul de a dezvolta o boală cardiacă este diminuat, ajută la eliberarea endorfinelor și, implicit, la reducerea riscului de apariție a depresiei ori anxietății. 

"Am achiziționat zece biciclete outdoor și șase biciclete statice, de interior, pe care le punem la dispoziția pacienților pentru ca aceștia să practice o nouă activitate sportivă, cu multiple beneficii pentru sănătate. Pacientul diagnosticat cu cancer are nevoie să își rescrie povestea, iar activitatea fizică are un rol definitoriu în acest proces," a declarat Cosmina Grigore, președinta Asociației IMUNIS.  

Achiziția celor 16 biciclete reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea diviziei de sport, după cum declară Cosmina Grigore.

Asociația își propune să organizeze un tur pe biciclete în Transilvania, iar echipa de dragon-boat  se antrenează constant pentru o competiție internațională de profil. În plus, au loc cursuri de yoga săptămânal.

Bicicletele au fost testate de pacienți în parcul IOR, în cadrul unui eveniment restrâns. După plimbarea pe biciclete, pacientele au făcut câteva tururi de onoare și în barca-dragon.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă de dragon-boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România, acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice, și ajută la managementul limfedemului.

O extensie a programului IMUNIS DRAGONS este reprezentată de OncoPaddle. Prin prisma acestui program, pacienții cu toate tipurile de cancere din România pot profita de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, stand-up paddle (SUP).

Echipele sunt antrenate de Marian Baban - campion național și vicecampion mondial la caiac canoe.

Mai multe informații despre activitățile asociației găsiți aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe