Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

S-a finalizat procedura de achiziţie pentru 22 de medicamente antiTB

Viața Medicală
L. Budin joi, 24 martie 2022, ora 16:07

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de achiziţie pentru 22 de medicamente antituberculoase, a declarat secretarul de stat Adriana Pistol.

România a înregistrat progrese semnificative în lupta împotriva tuberculozei, dar mai are multe de făcut, a spus secretarul de stat Adriana Pistol, citată de Agerpres.

vm-medicamente

Încă este printre cele 18 ţări prioritare pentru stoparea tuberculozei în regiunea europeană a OMS şi este pe primul loc în Uniunea Europeană. (...) În prezent, Ministerul Sănătăţii a finalizat deja o procedură de achiziţie pentru un număr de 22 de medicamente antituberculoase acordate bolnavilor prin intermediul acestui program de sănătate publică, inclusiv pentru tuberculoza multidrog-rezistentă”, a precizat Adriana Pistol.

Potrivit secretarului de stat, a fost elaborată o nouă strategie pentru controlul tuberculozei, care se află în procesul de avizare şi aprobare.

A existat o strategie de luptă împotriva tuberculozei până de curând. Una nouă a fost deja elaborată şi se află în procesul de avizare şi aprobare, o strategie pentru controlul tuberculozei până în 2030 şi care îşi propune din nou acţiuni care să ducă la îndeplinirea obiectivelor. Această strategie a fost elaborată cu finanţare de la Fondul Global, experţi români împreună cu experţi internaţionali ai OMS”, a explicat Adriana Pistol.

Ea a subliniat că tuberculoza, depistată la timp şi tratată, este o boală vindecabilă 100%.

Ministerul Sănătăţii şi eu, ca medic epidemiolog, suntem pe deplin conştienţi că tuberculoza, mai ales cea multidrog-rezistentă, este o problemă importantă de sănătate publică şi este o problemă nu numai a pacienţilor, este o problemă şi a familie acestora, a comunităţii din care fac parte şi, evident, a sistemului de sănătate. (...) Ministerul Sănătăţii este preocupat să identifice cele mai eficace şi fezabile soluţii pentru a asigura accesul la diagnostic şi accesul la tratament pentru toate persoanele care au nevoie”, a subliniat Adriana Pistol.

Legea asistenței medicale mobile a fost promulgată

Lista documentelor a căror valabilitate nu va mai fi prelungită de la 1 aprilie

Etichete: ziua mondiala impotriva tuberculozei secretar de stat ministerul sanatatii finalizare procedura de achizitie medicamente antituberculoase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC