Newsflash
Știri

S-a aprobat Strategia naţională de educație pentru mediu şi schimbări climatice

de L. Budin - ian. 19 2023
S-a aprobat Strategia naţională de educație pentru mediu şi schimbări climatice

Documentul stabileşte acţiuni clare în vederea creşterii gradului de educaţie şi conştientizare în rândul copiilor şi tinerilor, privind dezvoltarea sustenabilă şi responsabilizarea faţă de mediu.

Guvernul a aprobat Strategia naţională privind educaţia pentru mediu şi schimbări climatice 2023 – 2030, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres

copii-educatie-mediu

Un moment important pentru învăţământul românesc, pentru că este prima dată în România când este adoptată o Strategie naţională care este dedicată educaţiei pentru mediu şi pentru schimbările climatice. (...) Unităţile de învăţământ vor deveni parteneri strategici pentru a construi un viitor sustenabil. Ca atare, elevii şi cadrele didactice vor beneficia de tot sprijinul pentru a înţelege, pe de o parte, gravitatea crizei climatice şi de mediu, dar şi pentru a conştientiza cauzele şi efectele acestor crize, alături de modalităţile de a îmbunătăţi răspunsul societăţii faţă de aceste provocări”, a spus Dan Cărbunaru.

Unul dintre dezideratele asumate în cadrul acestui proiect este ca sistemul de educaţie să formeze cetăţeni responsabili faţă de societate şi mediul înconjurător.

Senzori de monitorizare a calităţii aerului, montați în București, inclusiv în 10 spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe