Newsflash
Știri

România va pregăti paramedici ucraineni în cadrul programului de asistență NATO

de Dorina Novac - oct. 25 2022
România va pregăti paramedici ucraineni în cadrul programului de asistență NATO

România și-a asumat, în cadrul NATO, un acord de pregătire a paramedicilor ucraineni care include și medicină tactică de intervenție în timp de război.

La solicitarea de asistență internațională a Ucrainei privind consolidarea rezilienței naționale în domeniul sănătății publice, Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre NATO (EADRCC) împreună cu România au dezvoltat un proiect ce presupune pregătirea a 197 de salvatori ucraineni din cadrul sistemului național pentru situații de urgență.

paramedici ucraineni

„Conform Acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanții DSU/MAI și EADRCC se va asigura instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază și medicină tactică, precum și cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat”, precizează DSU.

Citește și: Războiul în halat alb, mărturii din Ucraina

Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 de euro ce sunt asigurați prin fondul fiduciar NATO i,ar România va asigura, cu titlu gratuit, pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureș și Oradea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe