Newsflash
Știri

România, sub nivelul recomandat de OMS la vaccinare

de Dan Dumitru MIHALACHE - mai 4 2018
România,  sub nivelul recomandat  de OMS la vaccinare
    Acoperirea vaccinală în țara noastră ar fi între 67 și 92% pentru diferitele tipuri de antigene din programul național, spune prof. dr. Alexandru Rafila. Organizația mondială a sănătății (OMS) recomandă un nivel al acesteia de 95%, care ar asigura o bună protecție populațională și ar permite evitarea epidemiilor și eliminarea unor boli cum sunt poliomielita și rujeola. Anual, între două și trei milioane de vieți sunt salvate datorită vaccinării. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizată pe 27 aprilie, la București, de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). Conferința a fost organizată în contextul Săptămânii mondiale a imunizării (alocată anual de OMS în perioada 24–30 aprilie), pentru a atrage atenția asupra siguranței și beneficiilor vaccinării, ca metodă specifică de prevenție a numeroase boli infecțioase care pot fi letale sau pot produce sechele grave, mai ales în rândul copiilor. Vaccinurile sunt rezultatul câtorva decenii de cercetare și dezvoltare și al unui proces de producție extrem de riguros, din care 70% din timp este alocat testării calității, explică Liviu Popescu, directorul pentru relații externe al ARPIM. El spune că la nivelul SUA ar fi peste 300 de vaccinuri în proces de testare sau dezvoltare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe