Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România: șase cazuri probabile şi cinci suspecte de infectare cu Omicron

Viața Medicală
L. Budin vineri, 10 decembrie 2021, ora 16:55

Adriana Pistol, director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat că există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu Omicron.

În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, informațiile fiind în curs de procesare, a declarat Adriana Pistol, citată de Agerpres.

coronavirus-india

Cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud (...) şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”.

Directorul CNSCBR a amintit că, până în prezent, în România au fost confirmate trei cazuri de infectare cu această variantă.

Etichete: director cnscbt infectare omicron cazuri probabil si suspecte

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC