Newsflash
Știri

România primește peste 25.000 de doze de remdesivir pentru pacienții cu COVID-19

de Dorina Novac - aug. 3 2020
România primește peste 25.000 de doze de remdesivir pentru pacienții cu COVID-19

România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane remdesivir, în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS), în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6.026 flacoane de Veklury (remdesivir).
Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de  peste 1.200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

Remdesivir
Sursă imagine: unsplash.com

 

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.

„Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane  pentru aproximativ 2.067 pacienti eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienti eligibili”, transmite MS.

Citește și: Uniunea Europeană a autorizat remdesivir ca tratament pentru formele grave de COVID-19

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

„Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul  Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii și severe eligibile”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății precizează că în data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.

Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

„Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane de euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe