Newsflash
Știri

România, pe ultimul loc în Europa la scanerele CT și RMN din spitale

de L. Budin - iul. 2 2021
România, pe ultimul loc în Europa la scanerele CT și RMN din spitale

Datele Eurostat arată că, în urmă cu doi ani, țara noastră se situa pe ultimul loc în Uniunea Europeană, după numărul de scanere computer tomograf și RMN disponibile în unitățile sanitare.

În 2019, România se afla la coada clasamentului, cu 0,9 scanere CT la suta de mii de locuitori. Țara noastră era urmată de Franţa, Olanda, Polonia şi Slovacia.

Cele mai multe scanere CT din Uniune erau disponibile în spitalele din Danemarca (4 scanere la suta de mii de locuitori), urmate de spitalele din Cipru, Bulgaria, Italia şi Suedia, arată datele Eurostat, preluate de Agerpres.

scaner-ct

Și în privința scanerelor RMN țara noastră era codașă, cu doar 0,4 unităţi la suta de mii de locuitori. Țara noastră era urmată de Bulgaria, Letonia şi Polonia.

Statele membre cu cele mai multe unităţi RMN disponibile în spitale erau Finlanda (2,9 unităţi la suta de mii de locuitori), Cipru, Italia şi Suedia.

Totuși, între 2014 şi 2019 numărul de scanere CT a crescut în majoritatea statelor membre, cu cele mai mari creşteri înregistrate în Bulgaria, România şi Slovenia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe