Newsflash
Știri

România, pe locul patru în UE ca acoperire vaccinală

de Dorina Novac - feb. 3 2021
România, pe locul patru în UE ca acoperire vaccinală

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, într-o conferință de presă, că România se află pe locul 4 în Uniunea Europeană ca acoperire vaccinală anti-COVID, cu 3,75%.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că România se află în prima jumătate a ţărilor europene în ceea ce priveşte numărul de doze de vaccin administrate la suta de locuitori.

Valeriu Gheorghita

„Din punct de vedere al datelor statistice la nivelul Uniunii Europene, pot să vă spun că, în ceea ce privește situația României, suntem în prima jumătate a țărilor europene, peste media europeană în ceea ce privește numărul de doze administrate, raportat la suta de locuitori, aș putea spune că suntem chiar pe locul 4, cu un nivel de acoperire vaccinală de 3,75% față de o medie a Uniunii Europene de circa 2,95%”, a precizat medicul militar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe