Newsflash
Știri

România ajută Muntenegru și Macedonia de Nord cu materiale de protecție personală

de Florentina Ionescu - apr. 1 2021
România ajută Muntenegru și Macedonia de Nord cu materiale de protecție personală

O nouă misiune umanitară se derulează în sprijinul țărilor care se confruntă cu noul tip de coronavirus. Din rezerva rescEU, țara noastră a distribuit materiale celor două țări.

Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgențe (ERCC), a dispus disponibilizarea unor materiale de protecție personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Muntenegru și Macedonia de Nord, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

materiale1

Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru situația generată de  COVID-19, constituită în România, a fost achiziționată de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene – DG ECHO.

Astfel, în 31 martie 2021, un transport cu 102.000 măști de protecție FFP 2 și 150.000 măști de protecție FFP 3 a plecat către Muntenegru și Macedonia de Nord, în sprijinul autoritatilor din cele două țări, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acest moment, Convoiul umanitar a ajuns la destinație, urmând că în cursul zilei de astăzi să descarce materialele.

Transportul măștilor de protecție s-a realizat cu un convoi aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad. 

materiale 2

Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporție de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe